Spor

Mete Gazoz ülkemizi aldığı altın madalya ile onurlandırdı

Dünyanın en büyük kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketlerinden olan ve Fairy, Prima, Ariel gibi markaların üreticisi...

Dünyanın en büyük kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketlerinden olan ve Fairy, Prima, Ariel gibi markaların üreticisi Procter & Gamble’ın (P&G), Olimpik Anneler projesiyle desteklediği ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanan 29 sporcu arasında yer alan Mete Gazoz, Altın Madalya kazandı. Klasik yay bireysel finalinde rakibini eleyerek başarılarına bir yenisini ekleyen Gazoz, okçulukta da Türkiye’nin ilk Altın Madalyasını kazanmış oldu. Mete Gazoz, P&G’nin Olimpik Anneler projesiyle 2017 yılından bu yana aralıksız desteklediği, projenin ilk sporcuları arasında yer alıyor.

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, özellikle eğitim, sağlık ve spor odaklı projeleriyle çocukların ve gençlerin özgüven gelişimlerine destek olduklarını söyledi. Turnaoğlu “Spor, yarınları iyileştirme amacımız doğrultusunda araçlarımızın başında geliyor. Sağlıklı ve mutlu bir toplum, spor yapmakla yakından ilişkili. Bu kapsamda Türkiye’de ve dünyada uzun soluklu projelerimiz ve sponsorluklarımızla spora destek vermeyi sürdürüyoruz. Bunu yaparken de kendimizi popüler branşlarla sınırlandırmıyoruz. Olimpik Anneler projemizle Türkiye’de çok bilinmeyen olimpik sporları yapan gençlerimize destek oluyoruz. 2014 yılında başlattığımız Olimpik Anneler projemiz kapsamında yaptığımız çalışmalar ve araştırmalar sonucu spor yapan çocukların oranının sadece 5 yılda 2’den 3’e yükseldiğini ve Olimpik branşlara olan ilginin arttığını gördük. Bugün Mete Gazoz’un aldığı Altın Madalya ise Türkiye’nin spor kültürüne, Olimpik branşların bilinirliğine daha fazla katkı sağlayacaktır. Mete Gazoz’la gurur duyuyoruz, buna ek onun bu başarısında büyük emekleri olan annesi Meral Gazoz’u da ayrıca tebrik ediyoruz. Aynı şekilde diğer sporcularımıza da başarılar diliyoruz” dedi.