Spor

Karim Adeyemi Transferliği Gerçekleşti!

Bundesliga kulüplerinden Borussia Dortmund’dan sonra Manchester City’ye transfer olan Erling Haaland’ın yerine Karim Adeyemi’yi takıma dahil etti.

Alman Bundesliga kulüplerinden Borussia Dortmund, genç golcü Erling Haaland’ı İngiliz kulübü Manchester City’ye sattı. Forvet alanı güçlendirmek isteyen Alman ekibi, Haaland’ın yerini hızla doldurdu.

Dortmund, RB Salzburg’dan 20 yaşındaki Karim Adeyemi ile sözleşme imzaladı. Kulüpten yapılan açıklamaya göre Karim Adeyemi bugün Dortmund’ta sağlık kontrolünden geçerek 30 Haziran 2027 tarihine kadar geçerli sözleşme imzaladı.

50tl deneme bonusu

“Küçükken Dortmund’un hızlı futboluna hayrandım.”

Transfer sonrası genç oyuncu, “Küçük yaşlardan itibaren siyah ve sarı takımın oynadığı hızlı futbolu beni büyüledi. Dortmund’un ilgi alanım olduğunu öğrendiğimde, bu takıma katılmak istediğimi hemen kavramıştım. Uzun süreli bir sözleşmem var çünkü Dortmund’un büyük taraftarlarının yardımıyla daha hızlı şampiyonluğu elde ederek ve heyecan verici bir takım olacağımıza kalpten inanıyorum” diye ifade etti.

38 Milyon Euro

Borussia Dortmund’un Salzburg’a bu genç futbolcu için 38 milyon euro verileceği bildirildi. 42 maçta 23 gol; Bu sezon RB Salzburg’da 42 maçta forma giyen Adeyemi, 23 gol ve 8 asistle performans sergiledi.

Karim Adeyemi Kimdir?

FC Salzburg’da forvet alanında forma giyen Karim Adeyemi, 8 Ocak 2002’de dünyaya geldi. 177 cm boyundaki Karim Adeyemi sol ayağıyla oynamaktadır. Bu sezon ilk 11’de 10 maçta forma giyen Karim Adeyemi, iki sarı kart ve sıfır kırmızı kart gördü.