Gündem

Ferit Dansık kimdir?

PrintPark Ofset firmasının ortaklarından ve aynı şirkette Yönetim Müdürü unvanı ile üst düzey yöneticilik yapan Ferit Dansık,......

PrintPark Ofset firmasının ortaklarından ve aynı şirkette Yönetim Müdürü unvanı ile üst düzey yöneticilik yapan Ferit Dansık,…

PrintPark Ofset firmasının ortaklarından ve aynı şirkette Yönetim Müdürü unvanı ile üst düzey yöneticilik yapan Ferit Dansık, 1979 İstanbul doğumlu, evli ve 2 çocuk babasıdır. Orta okul ve Liseyi dönemin en iyi okullarından biri olan Tercüman Kolejinde bitirmiştir. Sonrasında İstanbul Kültür Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği alanında Lisans eğitimi almış ve 2002 yılında mezun olmuştur, ileri seviyede İngilizce yabancı diline hakimdir. Ferit Dansık lise ve Üniversite eğitimi yıllarında eş zamanlı olarak aile şirketleri olan PrintPark ’da bir fiil çalışma hayatına başlamıştır bu sebeple Üniversiteden mezun olur olmaz hemen tam zamanlı olarak çalışma hayatını hızlı bir giriş yapmıştır. O zamanlar 30. Yılını doldurmak üzere olan PrintPark şirketinin, hızla bugünkü geldiği büyüme serüveninin oluşumuna ağabeyi Turan Dansık ile start vermişlerdir.

Ferit Dansık 2004 yılında Asteğmen rütbesi ile Hakkari Dağ ve Komanda Tugayında subaylık vazifesi ile vatani görevini yüksek başarı ile icra ederek Teğmen rütbesi ile bitirmiştir. Bu sebeple iş hayatına 1 sene ara vermek durumunda kalmıştır, fakat Türk Silahlı Kuvvetlerinde almış olduğu bu görev ve mesuliyet büyük tecrübeler kazanmasına sebep olmuştur.

İş hayatındaki en büyük gelişimin ihracattan geçtiğine inanan ve yol haritasını hep buna göre belirleyen Ferit Dansık tüm yatırım planlarını ve gelişimi buna göre planlamıştır. 2005 yıllarında yüzde 3 civarlarında olan ihracat satış oranı son 5 senede düzenli olarak yüzde 50 seviyelerine ulaşarak, her iki üründen birinin 25 farklı ülkeye ihraç edilme başarısı elde edilmiştir.

İhracatın yanında yüksek katma değerli ürün üretme kabiliyetine sahip olmayı önemli vizyon olarak belirlediği için her zaman son teknolojik ekipmanlara yatırım yapılmıştır. Bunun neticesinde 2009 yılında dünya çapında kendi sektörünün Oscar’ları olarak kabul edilen ödül organizasyonda en iyi Kozmetik ambalajı ödülünü kazanarak, bu başarıya ulaşmış ilk Türk firması olmuştur. 2016 yılında aynı ödülü tekrar kazanarak başarısını yinelemiştir ve tek kazanan Türk firması olma unvanını sürdürmüştür. 2019 yılında ise bu başarı bir adım daha öteye taşınarak ilgili organizasyonunun en büyük ödülü olan Yılın Karton Ambalajı ödülünü kazanarak büyük ses getirerek PrintPark ve Türk Karton Ambalaj sektörünün ulusal pazarda tanıtımına katkı sağlamıştır.

KASAD Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği yönetim kurulunda uzun yıllardır vazife alan Ferit Dansık, şu an yönetimde Genel Sekreterlik görevini sürdürmektedir. 2019 yılında ise uluslararası bir iş birlikteliği grubu olan GPA Global Packaging Alliance tarafından Türkiye üyesi olarak seçilerek gruba katılım hakkı kazanmıştır.